Antena 3 CNN Externe "Corpurile s-au descompus, este oribil. Le-am găsit în diverse locuri, pe o rază de 20 de kilometri". Descoperire sinistră în deşert

"Corpurile s-au descompus, este oribil. Le-am găsit în diverse locuri, pe o rază de 20 de kilometri". Descoperire sinistră în deşert

"Corpurile s-au descompus, este oribil. Le-am găsit în diverse locuri, pe o rază de 20 de kilometri". Descoperire sinistră în deşert
Sursa foto: Foto: YouTube
31 Oct 2013   •   09:18
Cadavrele a 87 de migranţi, printre care şi copii, au fost descoperite în deşertul nigerian, la zece kilometri de frontiera algeriană, informează AFP.

Rămăşiţele altor 5 femei care făceau parte din acelaşi grup de migranţi clandestini au fost descoperite anterior de către armata nigeriană.

Imigranţii au murit la începutul lui octombrie într-o călătorie tragică către Algeria care a început la sfârşitul lui septembrie.

"Corpurile s-au descompus, este oribil. Le-am găsit în diverse locuri, pe o rază de 20 de kilometri şi în mici grupuri, deseori sub arbori, sau în plin soare.Uneori o mamă şi copii săi, uneori doar copii", a povestit Almoustapha Alhacen, responsabil al ONG-ului Aghir In'man care s-a deplasat la faţa locului pentru a cerceta rămăşiţele.

Potrivit surselor oficiale, 21 de persoane au supravieţuit, printre care "un bărbat care a parcurs 83 de kilometri pe jos pentru a ajunge la Arlit" (nordul Nigerului) şi "o femeie care a fost dusă la Arlit de un şofer care a întâlnit-o în deşert".

Nigerul este una dintre cele mai sărace state din lume, confruntându-se cu crize alimentare.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close