Antena 3 CNN Externe Corridele, în pericol din cauza militanţilor iberici pentru drepturile animalelor (VIDEO)

Corridele, în pericol din cauza militanţilor iberici pentru drepturile animalelor (VIDEO)

Corridele, în pericol din cauza militanţilor iberici pentru drepturile animalelor (VIDEO)
Sursa foto: militanti
13 Mar 2010   •   11:29

Tradiţia hispanică a luptei cu taurii nu se bucură de sprijin unanim în Spania. Activiştii pentru drepturile animalelor au desfăşurat, vineri, o spectaculoasă acţiune de protest chiar în centrul Madridului. În opinia lor, corridele ar trebui pur şi simplu desfiinţate, deoarece nu sunt altceva decât un măcel al taurilor nevinovaţi.

Activiştii mişcării "Egalitatea animalelor" au protestat pe un impunător pod din Madrid, într-o zonă cu acces interzis din cauza unor lucrări. Aici au desfăşurat o lozincă pe măsura amplasamentului, care cerea drepturi pentru animale şi interzicerea luptelor cu taurii.

Ca şi cum protestul n-ar fi atras destulă atenţie, un militant priceput la alpinism a arborat o altă lozincă. Activiştii rămaşi la sol au amintit, în faţa reporterilor, că parlamentul provinciei autonome Catalonia dezbate, deja, interzicerea corridelor.

?Începem să ne dăm seama că animalele suferă şi că trebuie şi ele să fie luate în seamă. Potrivit sondajelor, 70 la sută din spanioli nu sunt interesaţi de luptele cu taurii sau chiar sunt împotriva lor, şi asta se vede şi din ce se întâmplă în Catalonia?, a declarat Sharon Nunez, militantă pentru drepturile animalelor.

Aceleaşi sondaje arată, însă, că spaniolii mai în vârstă rămân ataşaţi de tradiţia corridelor şi consideră că dezbaterea din Catalonia este o manifestare der separatism.

Orice ar spune sondajele, toreadorii continuă să fie trataţi ca nişte eroi în Spania. Protestul de vineri s-a încheiat prin intervenţia poliţiei care i-a ridicat pe militanţi şi le-a strâns lozincile.



Antena 3




×
Subiecte în articol: tauri animale protest Madrid traditie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close