Antena 3 CNN Externe Coşmarul turiştilor naufragiaţi în apele indoneziene: Au înotat ore întregi spre o insulă pe care erupea un vulcan

Coşmarul turiştilor naufragiaţi în apele indoneziene: Au înotat ore întregi spre o insulă pe care erupea un vulcan

Coşmarul turiştilor naufragiaţi în apele indoneziene: Au înotat ore întregi spre o insulă pe care erupea un vulcan
Sursa foto: Foto: drroyspencer.com
18 Aug 2014   •   20:13

Turiştii care au fost salvaţi din apele indoneziene, la două zile după ce barca lor s-a scufundat în timpul unei furtuni, au fost nevoiţi să înoate ore întregi înspre ţărmul unei insule pe care tocmai erupea un vulcan, scrie The Guardian.

Un grup de 10 turişti, printre care şi doi britanici, a trebuit să înoate mai mult de şase ore pentru a ajunge pe insula Sangeang, aflată în apropiere, unde au descoperit că vulcanul de pe insulă tocmai erupea.

"Eram la 5 kilometri de coasta, dar valurile erau foarte mari. Oamenii au inceput sa intre in panica. Toti am luat decizia sa inotam catre cea mai apropiata insula, aflata la 5 kilometri, unde erupea un vulcan"
, a povestit Rertrand Homassel, aflat în grupul de naufragiaţi.

Homassel a povestit că grupul a înotat timp de 6 ore până la insula Sangeang, unde turiştii au supravieţuit bându-şi propria urină şi mâncând frunze. Ei au fost salvati duminica după ce au atras atenţia unei bărci care trecea prin apropiere.

Alţi 13 oameni au fost salvaţi luni, la două zile după ce barca, care purta în total 25 de oameni, s-a scufundat din cauza unei furtuni, în timp ce călătorea între insulele Lombok şi Komodo.

Doi turişti sunt în continuare daţi dispăruţi.

×
Subiecte în articol: indonezia vulcan
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close