Antena 3 CNN Externe COVID-19 revine în forță în Portugalia, deși mai mult de 90% din populație este complet vaccinată

COVID-19 revine în forță în Portugalia, deși mai mult de 90% din populație este complet vaccinată

O subvariantă Omicron produce o creștere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 în Portugalia. Redresarea sectorului turistic este acum amenințată, în condițiile în care Portugalia se confruntă cu a doua cea mai mare rată de infectare din lume.

COVID-19 revine în forță în Portugalia, deși mai mult de 90% din populație este complet vaccinată
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    02 Iun 2022   •   22:02

Portugalia a înregistrat o medie de 2.447 de cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele șapte zile, în comparație cu cele 449 din Spania și 70 din Marea Britanie. Este de altfel și țara cu a cincea cea mai mare rată de mortalitate din lume din cauza COVID-19, iar spitalizările sunt în creștere, dar ambele sunt încă mult sub vârfurile anterioare, potrivit Reuters.

Mai multe firme de turism contactate desursa citată și-au exprimat temerile legate de evoluția bolii, dar au declarat că nu au avut anulări până în prezent. Numărul de turiști străini în aprilie a fost aproape de nivelurile înregistrate înainte de pandemie.

Institutul de sănătate publică Ricardo Jorge a declarat marți, într-un raport, că subvarianta Omicron BA.5 a reprezentat aproape 90% din noile infecții cu COVID-19. Subvarianta BA.4 a fost, de asemenea, detectată în Portugalia.

Ambele au determinat cel de-al cincilea val de COVID din Africa de Sud luna trecută.

"Portugalia este, probabil, țara europeană cu cea mai mare prevalență a acestei subvariante și acest lucru explică parțial numărul mare (de cazuri) pe care îl observăm", a declarat ministrul Sănătății, Marta Temido, pentru postul de televiziune RTP.

Guvernul a ridicat majoritatea restricțiilor COVID-19, inclusiv utilizarea obligatorie a măștilor în majoritatea spațiilor publice închise, în aprilie și a declarat că nu există planuri de reintroducere a măsurilor.

×
Subiecte în articol: Portugalia COVID-19
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close