Antena 3 CNN Externe Cozi lungi la bancomate, în Kiev. Oamenii încearcă să-și scoată banii, după ce Rusia a început atacul Ucrainei

Cozi lungi la bancomate, în Kiev. Oamenii încearcă să-și scoată banii, după ce Rusia a început atacul Ucrainei

În jurul orei 7:00, în această dimineață, oamenii au format cozi lungi la bancomate, în fața băncilor din Kiev, capitala Ucrainei.

Cozi lungi la bancomate, în Kiev. Oamenii încearcă să-și scoată banii, după ce Rusia a început atacul Ucrainei
Sursa foto: Twitter/ Chen Zipeng/ Xiao Yawen
de Mia Lungu    |    24 Feb 2022   •   07:59

Imagini au început să circule pe rețelele sociale, cu ucrainenii care au dat fuga la bancomat să își retragă banii de la băncile din Kiev, imediat după ce Rusia a început invazia Ucrainei, iar președintele Zelenski a declarat stare marțială pe tot teritoriul țării.

Rusia a început atacul Ucrainei cu avioane, tancuri și nave militare | Explozii în mai multe zone, inclusiv Kiev

Potrivit ultimelor informații, a început operațiunea de debarcare a forțelor ruse în Marea Neagră și Marea Azov, spun surse din Ministerul Apărării din Ucraina

Un consilier al ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a declarat joi dimineața devreme că „invazia Rusiei a început”, cu „lovituri de rachete asupra Kievului”.

Gerashchenko a adăugat pe pagina sa de Facebook că centrele de control, cum ar fi aerodromurile și cartierele generale militare, sunt lovite de bombardamente la Kiev și Harkov și că există focuri de artilerie de-a lungul graniței.

Președintele rus Vladimir Putin a cerut „demilitarizarea” Ucrainei în declarații televizate joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), la scurt timp după ce a anunțat o operațiune militară în regiunea Donbas, din estul Ucrainei.

„Circumstanțele ne cer să luăm măsuri decisive și imediate”, a spus Putin, potrivit unei transcriere a RIA-Novosti. „Republicile Populare Donbas s-au adresat Rusiei cu o cerere de ajutor. În acest sens, în conformitate cu articolul 51, partea a 7-a din Carta ONU, cu sancțiunea Consiliului Federației și în temeiul tratatelor de prietenie ratificate de Federația Federală. Adunarea și asistența reciprocă cu DPR și LPR, am decis să conduc o operațiune militară specială”.

Remarcile lui Putin au venit pe măsură ce au crescut îngrijorările cu privire la o iminentă invazie rusă la scară largă. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-un discurs emoționant joi dimineața că conducerea rusă a aprobat acțiunea militară în Ucraina și a promis că țara se va apăra.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close