Antena 3 CNN Externe Creatorul PayPal oferă 100.000 dolari tinerilor ca să se lase de facultate şi să înceapă o afacere

Creatorul PayPal oferă 100.000 dolari tinerilor ca să se lase de facultate şi să înceapă o afacere

Creatorul PayPal oferă 100.000 dolari tinerilor ca să se lase de facultate şi să înceapă o afacere
Sursa foto: Foto: vator.tv
29 Mai 2011   •   10:22

100.000 de dolari, dacă se lasă de studii şi îşi deschid o afacere profitabilă. Este oferta făcută de un miliardar tinerilor cu idei care consideră că îşi pierd vremea în şcoală.

Peter Thiel este unul din creatorii sistemului de plăţi electronice PayPal şi primii investitori în Facebook. Experienţa îi permite, acum, să afirme că, uneori, facultatea face mai mult rău decât bine. În primul rând, îi obligă pe tineri să se îndatoreze până peste cap.

Când, în sfârşit, termină studiile, tinerii nu mai au alt gând decât să-şi achite datoriile, iar eventualele lor idei novatoare sunt date uitării. Thiel, care are şi el o diplomă în drept, îi sfătuieşte, totuşi, pe studenţi ca, atunci când simt că au o idee bună, să lase şcoala şi să o dezvolte fără întârziere.

Pentru a fi mai convingător, Thiel le oferă studenţilor sub 20 de ani o bursă de 100.000 de dolari, dacă se lasă de studii şi îşi deschid o afacere profitabilă. Bineînţeles, amatorii nu lipsesc. Printre cei dintâi s-au numărat doi studenţi pasionaţi de automobilele electrice.

Cei doi au transformat deja un Porsche de epocă într-un vehicul propulsat de energia solară. Bursa lui Thiel îi poate ajuta să treacă la producţia de serie. Şi, poate, când vor fi şi ei miliardari, vor găsi timp să-şi reia şi studiile pe care le părăsesc acum.

 


×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close