Antena 3 CNN Externe Creatorul vaccinului AstraZeneca avertizează: ”Următoarea pandemie ar putea fi mai letală”

Creatorul vaccinului AstraZeneca avertizează: ”Următoarea pandemie ar putea fi mai letală”

Profesorul Dame Sarah Gilbert de la Universitea Oxford şi creatorul vaccinului Oxford/AstraZeneca avertizează că pandemia de coronavirus nu va fi ultima din istorie: ”Următorul virus ar putea fi mai contagios şi mai mortal”.

Creatorul vaccinului AstraZeneca avertizează: ”Următoarea pandemie ar putea fi mai letală”
Sursa foto: Pexels/Anna Shvets
de Alexandra Ionescu    |    06 Dec 2021   •   14:01

În contextul în care variantele contagioase Delta şi Omicron stârnesc îngrijorări, Dame Sarah Gilbert, profesor al Universităţii Oxford şi creatorul vaccinului Oxford/AstraZeneca avertizează că pandemia de coronavirus nu va fi ultima din istorie şi că un virus mai periculos ar putea ameninţa omenirea.

Pandemia de coronavirus a ucis 5 milioane şi a infectat în total 265 milioane de oameni la nivel global.

Gillbert a declarat la BBC că următorul virus va fi mai contagios, mai letal sau ambele. Gillbert spune că aşa cum guvernele investesc în apărare militară şi diplomaţie pentru a preveni războaiele, la fel de mult trebuie investit în oameni, în cercetare şi în domeniul medicinei pentru a ne apăra de pandemii.

Gilbert a mai adăugat că noua variantă Omicron conţine mutaţii care cresc transmisibilitatea virusului şi că anticorpii oferiţi de vaccinare sau de infecţii anterioare ar putea fi mai puţin eficienţi în prevenirea infecţiei cu Omicron. A îndemnat că până se vor cunoaşte noi informaţii trebuie să fim precauţi pentru a încetini răspândirea noii variante.

Începând de marţi toti cei care vor să călătorească în Marea Britanie trebuie să efectueze teste PCR şi să se prezinte cu rezultate negative, informează Mediafax.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close