Antena 3 CNN Externe Creditorii privaţi ai Greciei cu asigurare pentru neplată au primit despăgubiri de 2,9 mld. dolari

Creditorii privaţi ai Greciei cu asigurare pentru neplată au primit despăgubiri de 2,9 mld. dolari

Creditorii privaţi ai Greciei cu asigurare pentru neplată au primit despăgubiri de 2,9 mld. dolari
Sursa foto: Foto: csmonitor.com
28 Mar 2012   •   15:24

Creditorii privaţi ai Greciei cu asigurare pentru neplată (CDS) au primit despăgubiri de 2,9 mld. dolari pentru pierderile înregistrate ca urmare a restructurării datoriei guvernului de la Atena, informează Reuters.

Despăgubirile reprezintă diferenţa între rata de recuperare de 21,5 eurocenţi pe euro, determinată în funcţie de cotaţia noilor obligaţiuni acordate de statul elen în procesul de restructurare, şi valoarea nominală a vechilor titluri preschimbate, a anunţat Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC).

Statul elen a derulat cea mai mare restructurare de datorie suverană din istorie, prin ştergerea a aproximativ jumătate, 100 de miliarde de euro, din datoria către creditorii privaţi.

Asociaţia Internaţională pentru Schimburi şi Derivate (International Swaps and Derivatives Association - ISDA) a decis, după anunţarea termenilor restructurării, că sunt întrunite condiţiile pentru plata contractelor cu investitorii.

Decizia ISDA a fost motivată de folosirea de clauze colective de către statul elen pentru a forţa participarea la restructurare a investitorilor care nu acceptau pierderi.
       

×
Subiecte în articol: Grecia despagubiri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close