Antena 3 CNN Externe Crește amenințarea militară dinspre Crimeea: Fie ne-o dau înapoi, fie capturează regiunea Herson până la Kahovka, unde sunt ecluzele

Crește amenințarea militară dinspre Crimeea: Fie ne-o dau înapoi, fie capturează regiunea Herson până la Kahovka, unde sunt ecluzele

Crește amenințarea militară dinspre Crimeea: Fie ne-o dau înapoi, fie capturează regiunea Herson până la Kahovka, unde sunt ecluzele
23 Sep 2014   •   11:16

 Crimeea devine o direcție potențial periculoasă din punct de vedere militar pentru Ucraina, a declarat luni seara Serghei Kunițân, consilierul președintelui ucrainean Petro Poroșenko,'', potrivit agenției de presă Unian, citat[ de AGERPRES.

''Din Crimeea vine amenințarea militaro-strategică pentru Ucraina'' la ora actuală, a insistat oficialul ucrainean, explicând că în rezervoarele din Crimeea a mai rămas apă doar pentru o lună și jumătate, iar prin strâmtoarea Kerci nu mai pot fi aduse în acest moment produse de primă necesitate în cantitatea necesară pentru locuitorii peninsulei. În curând, în genere va da înghețul, adaugă el.

Crimeea depinde, de asemenea, de partea continentală a Ucrainei și în ceea ce privește furnizarea energiei electrice, a amintit în același context consilierul președintelui Poroșenko.


''Situația creată astăzi este că rușii trebuie fie să ne dea înapoi Crimeea, fie să captureze regiunea Herson până la Kahovka, unde sunt ecluzele'', a explicat acesta, indicând că la granița cu regiunea Herson în sectorul Perekop-Armiansk este comasată o grupare de circa 5.000 de militari ruși, zeci de avioane militare și elicoptere.

De aceea, Statul Major al armatei ucrainene și toate celelalte instituții de resort trebuie să depună toate eforturile pentru a întări tocmai această direcție, a subliniat consilierul prezidențial, insistând că această direcție este extrem de importantă pentru Ucraina.

La 16 septembrie, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a declarat că deteriorarea situației din Ucraina și creșterea prezenței militare străine în apropierea granițelor Federației Ruse au determinat unele 'ajustări' în activitatea comandamentului Districtului militar Sud.

''Una din prioritățile sale este desfășurarea unei forțe complete și independente în direcția Crimeea'', a specificat Șoigu.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Crimeea amenintare
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close