Antena 3 CNN Externe Creştinii din Ierusalim au primit Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt (VIDEO)

Creştinii din Ierusalim au primit Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt (VIDEO)

Creştinii din Ierusalim au primit Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt (VIDEO)
Sursa foto: lumina
03 Apr 2010   •   16:48

Creştinii de la Ierusalim au luat Sfânta Lumină de la Biserica Sfântului Mormânt. Lăcaşul de cult este construit pe locul unde a fost răstignit, îngropat şi de unde a înviat Mântuitorul Iisus Hristos.

Patriarhul greco-catolic intră în mormânt de unde aduce lampa cu Sfânta Lumină. "Focul Sfânt", cum mai este numită, se pogoară numai la rugăciunile Patriarhului ortodox al Ierusalimului şi numai în ziua Paştelui ortodox. Flacăra este apoi dată credincioşilor din toată lumea care participă la eveniment.

Ceremoniile de la Ierusalim s-au desfăşurat sub supravegherea atentă a forţelor de ordine israeliene. Acest lucru nu i-a împiedicat însă pe oameni să vină din toate colţurile lumii pentru a lua lumină.

Sfânta Lumină va fi dusă în toate colţurile lumii, inclusiv în România. Flacăra va ajunge pe Aeroportul ?Henri Coandă", adusă de un episcop român. Apoi va fi transmisă bisericilor din toată ţara.

Lumina de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns pentru prima oară în România anul trecut. Flacăra Sfântă a ajuns la Bucureşti, Braşov, Sibiu, Suceaba, Constanţa şi la mănăstirile din Bucovina.



Antena 3




×
Subiecte în articol: Ierusalim lumina mormant
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close