Antena 3 CNN Externe Crima rasistă din tren. Acuzatul, în fața judecătorilor: „Voi numiți asta terorism. Eu îi spun patriotism!” - VIDEO

Crima rasistă din tren. Acuzatul, în fața judecătorilor: „Voi numiți asta terorism. Eu îi spun patriotism!” - VIDEO

Crima rasistă din tren. Acuzatul, în fața judecătorilor: „Voi numiți asta terorism. Eu îi spun patriotism!” - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/ABC News
31 Mai 2017   •   15:30

Jeremy Joseph Christian este acuzat că a înjunghiat mortal doi bărbați din Portland, care protejau o femeie musulmană de furia lui. Bărbatul a strigat în sala de tribunal: „Voi numiți asta terorism. Eu îi spun patriotism!”, potrivit BBC.

Autoritățile spun că americanul a abuzat verbal două femei tinere. Una dintre ele purta hijab, tradiționalul văl musulman. Trei bărbați aflați la fața locului au intervenit în apărarea femeilor, moment în care Chirstian i-a înjunghiat pe doi dintre ei, omorându-i, și rănindu-l pe cel de-al treilea. Incidentul s-a petrecut vineri, 26 mai, într-un vagon de tren.

„Vorbește liber sau mori, Portland! Nu ai nici un loc sigur. Asta este America. Cărați-vă de aici dacă nu vă place liberatea de exprimare”, a strigat bărbatul în sala de judecată.
Christian le-a declarat polițiștilor că nu are venituri, nu are probleme de sănătate mintală și că nu își amintește ultima oară când a avut o adresă stabilă. Acuzatul a mai spus că mai are la activ trei infracțiuni anterioare.

Crima rasistă din tren. Acuzatul, în fața judecătorilor: „Voi numiți asta terorism. Eu îi spun patriotism!”

 

×
Subiecte în articol: crima tren terorism judecatori
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close