Antena 3 CNN Externe Crimeea anunţă garanţii sociale din partea Moscovei, dacă locuitorii vor decide alipirea la Rusia

Crimeea anunţă garanţii sociale din partea Moscovei, dacă locuitorii vor decide alipirea la Rusia

Crimeea anunţă garanţii sociale din partea Moscovei, dacă locuitorii vor decide alipirea la Rusia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    08 Mar 2014   •   22:18

Preşedintele Consiliului Superior al Crimeii (Parlamentul regional), Vladimir Konstantinov, a anunţat sâmbătă că Moscova va oferi garanţii sociale şi bugetare în cazul în care la referendumul convocat pentru 16 martie vor avea câştig de cauză cei care susţin alipirea peninsulei rusofone la Rusia şi dacă această alipire va intra în vigoare.

"Compensaţiile şi salariile funcţionarilor publici (...) se vor acorda în conformitate cu standardele ruse. Rusia ne-a garantat-o. Adevărul este că e mai mult decât am sperat", a declarat Konstantinov, la întoarcerea de la Moscova, unde a avut reuniuni cu înalte oficialităţi ale Federaţiei Ruse, informează EFE, potrivit Agerpres.

Konstantinov a declarat că trecerea republicii autonome ucraineane sub jurisdicţia rusă ar putea fi definitivată până la sfârşitul lunii martie.

"Trecerea sub jurisdicţia rusă este un proces complex, dar cred că în decursul lunii martie şi după rezultatul referendumului locuitorii din Crimeea vor începe să se simtă cetăţenii altei ţări", a precizat preşedintele Parlamentului regional.

Konstantinov a precizat că după reuniunea sa cu preşedintele Dumei ruse (Camera deputaţilor), Serghei Narîşkin, şi presedintele Consiliului Federaţiei (Senatul), Valentina Matvienko, de vineri la Moscova, el s-a întors cu veşti bune.

"Am primit răspunsuri la toate întrebările noastre. Reacţia Rusiei la problemele noastre a fost o surpriză plăcută", a asigurat el.

×
Subiecte în articol: Crimeea Moscova
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close