Antena 3 Externe Crimeea, UN AN de la anexare: Putin admite impactul sancţiunilor impuse de Occident şi vorbeşte despre "recâştigarea rădăcinilor istorice"

Crimeea, UN AN de la anexare: Putin admite impactul sancţiunilor impuse de Occident şi vorbeşte despre "recâştigarea rădăcinilor istorice"

18 Mar 2015   •   21:13
Crimeea, UN AN de la anexare: Putin admite impactul sancţiunilor impuse de Occident şi vorbeşte despre "recâştigarea rădăcinilor istorice"
Sursa foto: Foto: Agerpres

Sancţiunile economice impuse Rusiei "nu au fost fatale, însă au afectat munca noastră", a declarat preşedintele Vladimir Putin, la manifestările organizate la Kremlin cu ocazia aniversării unui an de la anexarea regiunii Crimeea, scrie BBC, care citează Interfax.

În discursul rostit în faţa a mii de simpatizanţi Putin a declarat că integrarea fostului teritoriu ucrainean a permis recâştigarea "rădăcinilor istorice ale naţiunii" ruse.
   
"Ne-am dat seama că nu era vorba de teritoriu, căci noi avem destul. A fost vorba de rădăcinile istorice ale naţiunii, despre originile spiritualităţii şi statalităţii Rusiei", a subliniat Putin.
   
"Ruşii împreună cu ucrainenii sunt un singur popor. Sper că ucrainenii vor ajunge să condamne naţionalismul extrem, pentru ca cele două ţări să poată restabili relaţiile normale", a spus liderul rus.
   
Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014, după înlăturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close