Antena 3 CNN Externe Crimeea, UN AN de la anexare: Putin admite impactul sancţiunilor impuse de Occident şi vorbeşte despre "recâştigarea rădăcinilor istorice"

Crimeea, UN AN de la anexare: Putin admite impactul sancţiunilor impuse de Occident şi vorbeşte despre "recâştigarea rădăcinilor istorice"

Crimeea, UN AN de la anexare: Putin admite impactul sancţiunilor impuse de Occident şi vorbeşte despre "recâştigarea rădăcinilor istorice"
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Mar 2015   •   21:13

Sancţiunile economice impuse Rusiei "nu au fost fatale, însă au afectat munca noastră", a declarat preşedintele Vladimir Putin, la manifestările organizate la Kremlin cu ocazia aniversării unui an de la anexarea regiunii Crimeea, scrie BBC, care citează Interfax.

În discursul rostit în faţa a mii de simpatizanţi Putin a declarat că integrarea fostului teritoriu ucrainean a permis recâştigarea "rădăcinilor istorice ale naţiunii" ruse.
   
"Ne-am dat seama că nu era vorba de teritoriu, căci noi avem destul. A fost vorba de rădăcinile istorice ale naţiunii, despre originile spiritualităţii şi statalităţii Rusiei", a subliniat Putin.
   
"Ruşii împreună cu ucrainenii sunt un singur popor. Sper că ucrainenii vor ajunge să condamne naţionalismul extrem, pentru ca cele două ţări să poată restabili relaţiile normale", a spus liderul rus.
   
Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014, după înlăturarea, pe fondul protestelor, a regimului prorus ucrainean condus de Viktor Ianukovici. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 în regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi.



×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Crimeea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close