Antena 3 CNN Externe Criminalitatea creşte odată cu criza: Din ce în ce mai multe bănci jefuite la New York

Criminalitatea creşte odată cu criza: Din ce în ce mai multe bănci jefuite la New York

Criminalitatea creşte odată cu criza: Din ce în ce mai multe bănci jefuite la New York
08 Dec 2008   •   09:37

De la debutul crizei economice, la New York dificultăţile financiare împing toţi mai mulţi americani la soluţii disperate. Surse din poliţie arată că, în acest context, infracţiunile s-au înmulţit, iar tot mai multe bănci sunt jefuite. Canalul de televiziune NY1 arată că, pentru primele nouă luni ale anului, statisticile înregistrează o creştere a jafurilor din bănci cu 57 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În cifre exacte, s-au înregistrat 265 de jafuri, comparativ cu cele 177 de anul trecut.
"Există o legătură între criza economică pe care o traversează Statele Unite şi creşterea jafurilor la bănci?, afirmă surse oficiale citate de canalul de televiziune NY1. ?Mulţi oameni devin tot mai disperaţi şi apelează la această soluţie pentru a face faţă vremurilor dificile."
Şi simplul furt din magazine cunoaşte o perioadă înfloritoare: din 100 de manageri de magazine, 74 au reclamat o creştere a numărului de furturi, relatează National Retail Federation. La patru mall-uri au avut loc incidente violente, odată cu deschiderea sezonului de reduceri: doi bărbaţi au fost împuşcaţi mortal în Palm Desert (California), o femeie gravidă a fost rănită în Atlanta, un agent de pază a fost călcat în picioare de clienţi în Long Island (New York), iar un bărbat a fost ucis de tâlhari înarmaţi la un mall din Miami.
"Credem că economia este motivul pentru care unii oameni, altfel respectabili, fac gesturi nebuneşti pe care, în mod normal, nu le-ar face. Oameni care în urmă cu câteva luni n-ar fi primit nici măcar o amendă pentru parcare în loc nepermis cad acum pradă disperării", a declarat un reprezentant al National Retail Federation.
Pe de altă parte, NYPD a solicitat băncilor încă de acum trei ani să implementeze reguli care să descurajeze acte criminale: folosirea camerelor de supraveghere, a geamurilor securizate şi angajarea de agenţi de pază suplimentari. "Băncile au însă tendinţa să ocolească aceste reguli. Ele vor să pară prietenoase cu clienţii şi să nu-i facă să se simtă neconfortabil când văd atâta supraveghere şi securitate în jur", susţin oficialii NYPD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jaf banca New York criza economica talhari
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close