x close

Criminalul de la Toulouse: A semănat moartea în 7 familii dar nu a avut curaj să comită un atentat-sinucigaş

de A.M.P    |    21 Mar 2012   •   22:09
Criminalul de la Toulouse: A semănat moartea în 7 familii dar nu a avut curaj să comită un atentat-sinucigaş 482 Foto: Agerpres
Presupusul autor al atacurilor armate din Franţa, Mohamed Merah, susţine că a refuzat să comită un atentat comandat de Al-Qaida, dar a acceptat "o misiune generală" pentru comiterea de atacuri în Franţa, conform ministrului francez de Interne, Claude Guéant, citat de AFP.
   
Islamistul, încercuit de poliţie într-o clădire din Toulouse, "a explicat modul în care a primit instrucţiuni din partea Al-Qaida cât s-a aflat în Pakistan", precizează ministrul.
   
"I s-ar fi propus să comită un atentat-sinucigaş, dar a refuzat, acceptând în schimb o misiune generală pentru comiterea unui atentat în Franţa", a adăugat Gueant.

Presupusul autor al atacurilor de la Toulouse şi Montauban, baricadat într-o clădire, a vorbit despre o predare miercuri seara şi a revendicat atacurile în care a acţionat "singur", a declarat procurorul din Paris François Molins. Mohamed Merah a ucis trei copii evrei şi pe tatăl a doi dintre aceştia în Toulouse. Cu câteva zile înainte a ucis trei militari în Montauban.
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati