Antena 3 CNN Externe Criminalul din Norvegia vrea să vorbească. Anders Breivik doreşte un interviu la o televiziune străină

Criminalul din Norvegia vrea să vorbească. Anders Breivik doreşte un interviu la o televiziune străină

Criminalul din Norvegia vrea să vorbească. Anders Breivik doreşte un interviu la o televiziune străină
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
de N.B.    |    31 Ian 2012   •   17:35

Extremistul de dreapta, autor al celui mai sângeros atac din istoria recentă a Norvegiei, Anders Behring Breivik doreşte să acorde un interviu unui post de televiziune străin, relatează AFP.

Avocatul lui Breivik, susţine că i-a recomandat clientului său să nu vorbească cu presa înaintea procesului său, considerând că nu este înţelept ca acesta să-şi exprime opiniile.

Marea parte a presei norvegiene şi străine şi-a manifestat interesul de a-l intervieva pe Breivik, încarcerat provizoriu în apropierea oraşului Oslo, unde aşteaptă începerea procesului, preconizată pentru 16 aprilie.

Oficialităţile norvegiene au declarat că, în afară de normele de securitate în vigoare, interviul nu prezintă niciun fel de problemă.

Anders Breivik a declanşat o bombă la sediul Guvernului norvegian la data de 22 iulie, după care a deschis focul timp de o oră asupra a sute de tineri laburişti reuniţi într-o tabără de vară pe insula Utoya, în apropiere de Oslo. Atacurile s-au soldat cu 77 morţi.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close