Antena 3 Externe Criminalul din Oslo: Merit o medalie pentru acţiunile mele

Criminalul din Oslo: Merit o medalie pentru acţiunile mele

de Antena3.ro    |    06 Feb 2012   •   22:08
Criminalul din Oslo: Merit o medalie pentru acţiunile mele
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres

În timpul unei audienţe desfăşurate la Oslo, Anders Behring Breivik, răspunzător pentru masacrul a 77 de tineri într-un campus, a declarat zâmbitor că merită o medalie pentru acţiunile sale, informează Newser.com.

Potrivit declaraţiei acestuia, atacul a reprezentat o măsură preventivă faţă de cei care distrug cultura şi etnia norvegiană. "Îmi recunosc faptele, dar pledez nevinovat," a spus Breivik.

"Etnia norvegiană va deveni minoritară în Oslo în următorii 10 ani. Este un fapt dovedit. Eu reprezint rezistenţa norvegiană," a continuat acuzatul, citindu-şi discursul.

La audienţă au fost prezente aproximativ 100 de persoane, supravieţuitori ai atacurilor şi rude ale victimelor. Aceştia s-au declarat foarte deranjaţi de discursul criminalului, cât şi de faptul că i s-a permis citirea acestuia.

La 22 iulie 2011, Breivik a comis un atentat cu maşină-capcană în apropiere de sediul Partidului laburist din Oslo şi a omorât opt persoane. Câteva ore mai târziu, a comis un atac armat pe o insulă din apropierea capitalei, unde se desfăşura o reuniune a tineretului laburist. Alte 69 de persoane au fost ucise aici.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close