Antena 3 CNN Externe "Ați băgat bani în criptomonede? Riscați să pierdeți tot!" Avertismentul organismelor de supraveghere din Uniunea Europeană

"Ați băgat bani în criptomonede? Riscați să pierdeți tot!" Avertismentul organismelor de supraveghere din Uniunea Europeană

Cei care au investit bani în criptomonede riscă să piardă toată investiția și să cadă pradă înșelătoriilor.

"Ați băgat bani în criptomonede? Riscați să pierdeți tot!" Avertismentul organismelor de supraveghere din Uniunea Europeană
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2022   •   13:00

Avertismentul vine de la organismele europene de supraveghere în domeniul valorilor mobiliare, bancar și al asigurărilor, care au dat publicității, joi, o declarație comună.

"Investitorii se confruntă cu posibilitatea foarte reală de a pierde tot în cazul în care cumpără aceste active", se precizează în documentul celor trei autorități europene.

Reuters notează că această declarație marchează o creștere a avertismentelor directe adresate clienților de către instituțiile UE cu privire la cripto-active.

Instituțiile abilitate arată că investitorii nu beneficiază de protecție și nu pot face apel la compensații în temeiul legislației UE privind serviciile financiare.

Organismele de reglementare europene sunt tot mai îngrijorate de apetitul consumatorilor pentru achiziția a circa 17.000 de cripto-active diferite - între care bitcoin și ether reprezintă 60% din piață - fără a fi pe deplin conștienți în privința riscurilor.

"Investitorii trebuie avertizați asupra riscurilor publicității înșelătoare, inclusiv prin rețele sociale și influenceri. Clienții trebuie să fie în mod special prudenți când vine vorba de randamentele rapide sau mari promise, în special cele care par prea bune pentru a fi adevărate", se mai spune în declarația semnalată de Reuters.

×
Subiecte în articol: criptomonede bitcoin ether
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close