Antena 3 CNN Externe Critici la adresa administrației Trump, de la un fost secretar de stat din SUA

Critici la adresa administrației Trump, de la un fost secretar de stat din SUA

Critici la adresa administrației Trump, de la un fost secretar de stat din SUA
Sursa foto: Foto: Facebook/Donald Trump
19 Mar 2017   •   09:36

Prin tăierea bugetului Departamentului de Stat, Donald Trump va plasa "America la urmă" pe scena internaţională, a declarat fostul secretar de stat Madeleine Albright, făcând referire la sloganul preşedintelui american din campania electorală "America mai întâi", potrivit AFP. 

"Pentru influenţa şi reputaţia noastră în lume, abordarea în stil ciopârţit a bugetului Departamentului de Stat va plasa America la urmă", a scris într-un mesaj pe Twitter fostul secretar de stat american (1997-2001) în perioada preşedinţiei democratului Bill Clinton. 

Într-un comunicat separat, Madeleine Albrigt (79 de ani), care oferă în prezent consultanţă în materie de strategie şi diplomaţie, consideră că "tăierile cu 36% din bugetele Departamentului de Stat şi politicii internaţionale propuse de administraţia Trump vor îmbunătăţi foarte puţin sănătatea bugetară a naţiunii noastre". 

Dimpotrivă, aceasta "va submina enorm influenţa naţiunii noastre în străinătate şi securitatea pe teritoriul nostru". 

"Aceasta este arbitrar, prost inspirat şi periculos", a mai denunţat Albright, "cerând republicanilor şi democraţilor din Congres să se opună acestor reduceri" de buget. 

Preşedintele Donald Trump a propus joi o reducere cu cel puţin 28% a bugetului anual al Departamentului de Stat şi a Agenţiei sale de dezvoltare USAID şi limitarea cu 25% a contribuţiilor Statelor Unite la misiunile Naţiunilor Unite. 

Secretarul de stat Rex Tillerson a pledat pentru o diplomaţie americană "mai eficientă". 

Aceste preconizate reduceri a alarmat ONU, ţările aliate SUA şi organizaţiile neguvernamentale internaţionale şi mulţi parlamentari americani din ambele tabere, ca şi militari şi diplomaţi americani care se tem că leadership-ul SUA pe plan mondial se va "reduce". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: critici SUA buget
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close