Antena 3 CNN Externe Metropola europeană rămasă fără apă potabilă. Mulţi români o preferă ca destinaţie de vacanţă

Metropola europeană rămasă fără apă potabilă. Mulţi români o preferă ca destinaţie de vacanţă

Criză fără precedent într-un oraş european de top. Şase milioane de oameni vor avea restricționat consumul de apă. Se interzice umplerea piscinelor, udarea spațiilor verzi și spălarea mașinilor cu apă potabilă!

Metropola europeană rămasă fără apă potabilă. Mulţi români o preferă ca destinaţie de vacanţă
Sursa foto: hepta/MMA / Paul Antoniu
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   11:15

Autoritățile din Spania au avertizat că Barcelona, dar și periferiile acesteia, unde locuiesc aproximativ șase milioane de oameni se vor confrunta cu restricții privind utilizarea apei în următoarele luni.

Amploarea secetei din regiune a fost surpirnsă în imagini de o dronă care survolează cel mai mare rezervor de apă din partea de nord - vest a Spaniei. Cel mai probabil, zona va fi declarată calamitate până în septembrie dacă preveziunile privind ploile puține se vor dovedi corecte. 

Nu trebuie să uităm faptul că, anul trecut, Spania a suferit cele mai mari incendii, iar pompierii avertizează că nu vor putea avea grijă de pădurile uscate din septembrie dacă situația apei nu va fi rezolvată. De asemenea, capacitatea rezervoarelor se află la 27%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut când se afla la 57%. 

O serie de măsuri au fost implementate încă din februarie, iar săptămâna aceasta s-au reunit mai mulți specialiști pentru a se lua măsuri suplimentare pentru a restricționa utilizarea apei. 

Restricționarea prevede o reducere de 40% a cantității de apă pentru sectorul agricol și de 15% pentru industrie. De asemenea, se vor lua măsuri pentru limitarea consumului de apă pentru utilizări recreative și se interzice udarea spațiilor verzi, atât publice, cât și private, precum și curățarea străzilor sau a mașinilor cu apă potabilă. 

Industria turistică nu va avea de suferit, deoarece nu se ia în calcul restricționarea apei pentru viitorii turiști, dar se va limita umplerea fântânilor și a piscinelor. 

×
Subiecte în articol: criza apa Barcelona
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close