Antena 3 CNN Externe Criza din Golful Mexic declanşează o campanie împotriva societăţilor petroliere

Criza din Golful Mexic declanşează o campanie împotriva societăţilor petroliere

Criza din Golful Mexic declanşează o campanie împotriva societăţilor petroliere
05 Mai 2010   •   13:24

Scurgerea catastrofală de ţiţei din Golful Mexic a declanşat un val de contre politice contra industriei petroliere, cu cereri crescânde de interzicere a forărilor viitoare de coastă.
Furia pentru costurile pe termen lung ale devărsării a 200.000 de galoane de petrol pe zi a venit şi cu un preţ.
Senatorii americani, sprijiniţi de ecologişit, au înaintat o propunere ce ar punea companiile petroliere în faţa unei amenzi de până la 10 miliarde de dolari pentru că ar vărsa ţiţei.
Limita este de 133 de ori mai mare decât cele 75 milioane de dolari amendă pe care le riscă BP, compania care operează platforma Deepwater Horizon , care a explodat pe 20 aprilie .
Arnold Schwarzenegger, guvernatorul Californiei, a ajuns la o concluzie similară privind riscurile şi şi-a retras spijinul pentru extinderea forajelor de coastă menite a ajuta bugetul statului.
BP şi alte companii petroliere riscă o analiză intensă din partea Congresului.
Recursul contra acestora este periculoasă pentru Barack Obama, care a înfuriat mulţi colegi democraţi şi grupuri ecologiste, în martie, când a anunţat planuri de a extinde forajele de coastă.
Pasul a fost considerat a fi un complot pentru a obţine în Senat şi din partea marilor companii petroliere sprijin pentru legislaţia climatică şi de energie.
Acum însă unii senatori democraţi cer abandonarea strategiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Golful Mexic
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close