Antena 3 CNN Externe Criza din Irak are două tăişuri la fel de periculoase pentru Israel. SUA ar putea oferi concesii nucleare Iranului

Criza din Irak are două tăişuri la fel de periculoase pentru Israel. SUA ar putea oferi concesii nucleare Iranului

Criza din Irak are două tăişuri la fel de periculoase pentru Israel. SUA ar putea oferi concesii nucleare Iranului
19 Iun 2014   •   17:09

Israelul se teme că ofensiva jihadiştilor din Irak ar determina o relaxare a relaţiilor dintre SUA şi Iran, iar administraţia de la Washington ar putea în acest caz să ofere concesii nesperate Teheranului, relatează AFP.

Dacă Washingtonul va avea nevoie de relaţiile iranienilor, pentru a rezolva criza din Irak, "SUA ar trebui să fie mai flexibile şi ar deveni mai îngăduitoare în negocierile privind programul nuclear iranian", a spus ministrul Turismului israelian, Uzi Landau, intervievat de un post de radio de la Tel Aviv.

"Ne confruntăm cu o situaţie delicată. Pe de-o parte, avem de-a face cu o ameninţare jihadistă globală, iar de cealaltă parte, trebuie să avem încredere în Iran şi aliaţii săi".

Un oficial iranian de rang înalt a declarat miercuri că Teheranul este dispus să colaboreze cu SUA în ceea ce priveşte criza irakiană, doar dacă discuţiile pe marginea arsenalului nuclear vor fi încununate de succes.

×
Subiecte în articol: Israel iran, teheran
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close