Antena 3 CNN Externe Criza din Ucraina, departe de final. Doisprezece ultranaţionalişti, ucişi într-o ambuscadă la Doneţk

Criza din Ucraina, departe de final. Doisprezece ultranaţionalişti, ucişi într-o ambuscadă la Doneţk

Criza din Ucraina, departe de final. Doisprezece ultranaţionalişti, ucişi într-o ambuscadă la Doneţk
de S.T.    |    13 Aug 2014   •   12:27

Doisprezece membri ai mişcării ultranaţionaliste Pravî Sektor care luptau alături de forţele ucrainene, în estul ţării, au fost ucişi miercuri într-o ambuscadă la Doneţk, a anunţat mişcarea, relatează AFP.
   
"Au căzut într-o ambuscadă şi au fost atinşi de tiruri venind din apropierea gării, în cartierul Petrovski", în partea de vest a oraşului Doneţk, un bastion al separatiştilor proruşi, a declarat pentru AFP Artem Skoropadski, un purtător de cuvânt al mişcării.
   
"Doisprezece soldaţi s-au alăturat forţelor aeriene. Este o tragedie pentru noi. Iar moartea patrioţilor este o catastrofă pentru Ucraina", a scris, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Borislav Bereza, alt purtător de cuvânt al Pravî Sektor.
   
Pravî Sektor, o mişcare ultranaţionalistă care s-a aflat în prima linie a contestării, la Kiev, ce a condus la îndepărtarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, este detestată în regiunile rusofone din estul Ucrainei.
  
Citeşte şi:

Rusia şi-a dublat puterea militară la graniţa cu Ucraina




×
Subiecte în articol: Ucraina donetk
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close