Antena 3 CNN Externe Criza economică din America, dezbătută de cei doi candidaţi la Casa Albă

Criza economică din America, dezbătută de cei doi candidaţi la Casa Albă

Criza economică din America, dezbătută de cei doi candidaţi la Casa Albă
27 Sep 2008   •   12:21

Criza economică din America este principalul subiect abordat de ce doi candidaţi pentru Casa Albă, în cadrul primei dezbateri publice televizate, de la începerea campaniei electorale. Democratul Barack Obama a declarat că situaţia economică din Statele Unite este rezultatul a opt ani de politici ratate ale actualei conduceri.

Cei doi candidaţi au vorbit despre măsurile menite să reducă cheltuielile de la bugetul de stat. Obama a oferit şi soluţii: crearea unui sistem energetic independent de Orientul Mijlociu. Obama a fost atacat de McCain care l-a acuzat că are de gând să mărească taxele. În privinţa problemelor din sistemul sanitar Obama a declarat că americanii se confruntă cu situaţii limită în care nu mai pot acoperi poliţele de sănătate.

Republicanul John McCain a replicat şi l-a acuzat pe Barack Obama că a cheltuit banii publici nejustificat în statul Illinois acolo unde este senator. McCain a vorbit şi despre controlul asupra agenţiilor guvernamentale în sensul reducerii cheltuielilor.

Politica internaţională a Statelor Unite a fost un alt subiect intens dezbătut de cei doi candidaţi pentru fotoliul de la Casa Albă. McCain s-a declarat în continuare încrezător că Statele Unite vor câştiga în cele din urmă în Irak.

Obama şi McCain se vor mai întâlni în cadrul a două dezbateri, programate pentru 7 şi 15 octombrie. Alegerile prezidenţiale din Statele Unite vor avea loc pe 4 noiembrie.

Antena 3

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close