Antena 3 CNN Externe Igor Sechin: ”Criza energetică europeană este cauzată de tranziția impulsivă de la combustibilii fosili”

Igor Sechin: ”Criza energetică europeană este cauzată de tranziția impulsivă de la combustibilii fosili”

Creșterea costurilor carburanților în Europa evidențiază riscurile grave ale tranziției energetice impulsive și atitudinii neglijente față de energia tradițională, potrivit lui Igor Sechin, șeful gigantului petrolier de stat rus Rosneft.

Igor Sechin: ”Criza energetică europeană este cauzată de tranziția impulsivă de la combustibilii fosili”
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    29 Oct 2021   •   15:35

„Criza gazelor din Europa a demonstrat importanța stocurilor de mărfuri”, a spus Sechin, vorbind la cel de-al 14-lea Forum Economic Eurasiatic de la Verona, Italia.

Potrivit șefului gigantului din domeniul petrolului și gazului din Rusia, actuala lipsă de contracte pe termen lung a dus la depozitarea subterană de gaze pe întreg continentul.

„În fața cererii în creștere, capacitățile limitate de generare alternativă nu sunt capabile să asigure aprovizionarea cu energie electrică stabilă nu numai iarna, ci și în perioadele mai confortabile de vară și toamnă, ceea ce duce la prețuri record la gaze”, a spus el.

Sechin a mai spus că situația actuală pune în pericol redresarea economică a întregii regiuni după aproape doi ani de pandemie de COVID-19, potrivit RT.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close