Antena 3 CNN Externe Criza imigranţilor. Ce s-a întâmplat în Austria după întărirea controalelor la frontiere

Criza imigranţilor. Ce s-a întâmplat în Austria după întărirea controalelor la frontiere

Criza imigranţilor. Ce s-a întâmplat în Austria după întărirea controalelor la frontiere
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Aug 2015   •   12:06
Autoritățile austriece au anunțat luni că operațiunea de control întărit la frontiere, declanșată duminică seara, a dus până acum la descoperirea a peste 200 de refugiați și la arestarea a cinci traficanți de persoane, transmite Agerpres.

'În orele de când am început implementarea acestor măsuri convenite cu Germania, Ungaria și Slovacia, am reușit descoperirea a peste 200 de refugiați în autovehicule și am putut să reținem cinci traficanți', a declarat Konrad Kogler, director general pentru siguranță publică în Ministerul de Interne austriac.

În aceeași conferință de presă, ministrul de resort, Johanna Mikl-Leitner, a subliniat că verificările întreprinse nu sunt controale de frontieră 'clasice', ea precizând că Austria nu încalcă astfel acordurile Schengen.

Austria a întărit controalele la frontierele estice, din cursul serii de duminică, măsura fiind decisă în urma descoperirii, joi, a 71 de refugiați morți într-un camion abandonat pe o autostradă din estul țării.

O coadă de autovehicule de 20 de kilometri s-a format luni pe autostrada M1 din Ungaria, care duce spre frontiera austriacă, din cauza contoalelor.

×
Subiecte în articol: imigranti Austria criza imigranţilor
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close