Antena 3 CNN Externe Criza imigranţilor: Germania vrea o reuniune a G7 pentru a-i ajuta pe refugiații din ţările vecine cu Siria

Criza imigranţilor: Germania vrea o reuniune a G7 pentru a-i ajuta pe refugiații din ţările vecine cu Siria

Criza imigranţilor: Germania vrea o reuniune a G7 pentru a-i ajuta pe refugiații din ţările vecine cu Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
09 Sep 2015   •   20:03

Șeful diplomației germane Frank-Walter Steinmeier a propus miercuri organizarea unei reuniuni a ţărilor din G7 şi a mai multor ţări arabe pentru a debloca fonduri în favoarea refugiaţilor originari din Siria şi instalaţi în tabere în state vecine cu aceasta, relatează AFP.

"Este scandalos ca Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) să fie subfinanțat până în punctul în care rațiile de hrană în taberele de refugiați (în statele vecine Siriei) să trebuiască reduse la jumătate", a declarat Steinmeier în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german.

În cadrul viitoarei Adunări Generale a Națiunilor Unite de la mijlocul lunii septembrie, "vreau să lansez o invitație la o scurtă reuniune la New York, nu doar țărilor G7 (la nivelul miniștrilor de externe — n.r.), ci și unor țări arabe" pentru a discuta despre această problemă, a adăugat el, fără a oferi detalii privind lista exactă a statelor invitate.

"Dacă ne interesează soarta acestor oameni, atunci trebuie să facem în așa fel încât Agenția Națiunilor Unite să primească banii necesari pentru a le oferi rații zilnice de hrană", a adăugat ministrul.

Sute de mii de persoane trăiesc în tabere de refugiați în Iordania și peste 1,2 milioane de sirieni s-au refugiat în Liban în condiții precare.

Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU și-a redus recent ajutorul pentru refugiații sirieni din cele două țări, din lipsă de finanțare.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close