Antena 3 CNN Externe Criza imigranţilor ia amploare. Protest al refugiaţilor în gara din Budapesta

Criza imigranţilor ia amploare. Protest al refugiaţilor în gara din Budapesta

Criza imigranţilor ia amploare. Protest al refugiaţilor în gara din Budapesta
31 Aug 2015   •   08:54

Refugiaţii din Orientul Mijlociu, care stau de două săptămâni în gara din Budapesta, şi-au pierdut răbdarea. Sute de oameni au protestat şi cer autorităţilor maghiare să îi lase să plece în vestul Europei. Speră să fie lăsaţi să se urce în trenuri şi să ajungă în Germania cât mai repede.

Criza migranţilor va fi tema unei reuniuni extraordinare a Uniunii Europene, la nivel ministerial, peste două săptămâni.

Imigranţii blocaţi în gara centrală din Budapesta au ajuns la limita răbdării. De două săptămâni oamenii dorm pe cartoane întinse pe jos pentru că autorităţile magiare nu îi lasă să-şi continue călătoria spre Europa. Mulţi dintre ei au rămas fără bani şi stau la mila voluntarilor care le aduc apă şi mâncare.

Autorităţile din Ungaria vor să pregătească oamenilor o altă tabără de refugiaţi, nu departe de gară, unde să fie mai multă securitate. Guvernul de la Budapesta speră, de asemenea, să reducă numărul imigranţilor ilegali datorită gardului pe care l-a ridicat la graniţa cu Serbia. Dar intenţia Ungariei de a-şi închide frontiera este sever criticată de ministrul francez de Externe.

La rândul său, Papa Francisc îi cheamă pe credincioşi să se roage pentru migranţii care şi-au pierdut viaţa în drumul spre un viitor pe care-l sperau mai bun.

Guvernele europene au păreri diferite asupra măsurilor ce ar trebui luate. Marea Britanie doreşte restrângerea libertăţii de circulaţie în Uniunea Europeană în timp ce Italia cere o politică unică de acordare a azilului pentru refugiaţi.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close