Antena 3 CNN Externe Criza imigranţilor: Ungaria, o nouă decizie pentru protecţia în faţa fluxului de refugiaţi

Criza imigranţilor: Ungaria, o nouă decizie pentru protecţia în faţa fluxului de refugiaţi

Criza imigranţilor: Ungaria, o nouă decizie pentru protecţia în faţa fluxului de refugiaţi
de S.T.    |    30 Oct 2015   •   18:18

Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a cerut din nou vineri, în timpul unei vizite în Grecia, să fie sporit controlul la frontierele acestei țări, pentru a nu lăsa Europa "fără apărare" în fața afluxului de imigranți, dând în același timp asigurări că nu "denigrează" această țară, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Europa trebuie să-și regăsească posibilitatea de a-și controla frontierele", a declarat ministrul ungar, a cărui țară și-a multiplicat în ultimele săptămâni criticile împotriva Greciei, acuzată că nu face nimic pentru a încetini afluxul de refugiați și imigranți care își continuă drumul spre Europa centrală și de nord.

Însă, "a spune că aceste frontiere sunt fără apărare nu înseamnă să critici sau să denigrezi Grecia", pentru că "îi este imposibil să asigure de una singură" acest lucru, dat fiind inclusiv lunga sa frontieră maritimă cu Turcia, a adăugat Szijjarto, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o, la cererea sa, cu omologul grec Nikos Kotzias.

"Acesta este un argument pentru ca instituțiile europene să acționeze pentru a plasa forțe europene" la frontierele UE, a opinat ministrul ungar.

Potrivit lui Peter Szijjarto, instituțiile europene "nu trebuie să se limiteze la vorbe, ci să treacă la fapte", susținând de asemenea țările vecine Siriei, "garantând readmisiile"  imigranților respinși de țările lor de origine și luptând împotriva rețelelor de traficanți.

El i-a reproșat Uniunii Europene că a întârziat, în pofida apelurilor repetate ale Budapestei, dar și ale Atenei, "să se concentreze asupra rutei din Balcani și nu doar asupra celei pe la Marea Mediterană".

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close