Antena 3 CNN Externe Criza gazelor afectează producția de lalele din Olanda | Fermierii încep să se orienteze spre alte segmente

Criza gazelor afectează producția de lalele din Olanda | Fermierii încep să se orienteze spre alte segmente

Fermierii olandezi se plâng că criza gazelor le afectează producțiile de lalele. În cazul în care prețurile la energie vor mai crește, aceștia se gândesc să se orienteze spre alte segmente de agricultură.

Criza gazelor afectează producția de lalele din Olanda | Fermierii încep să se orienteze spre alte segmente
Sursa foto: Hepta | MMA / Vlad Stan
de Ioana Mircea    |    07 Sep 2022   •   19:59

Fermierii din Olanda se plâng că producția de lalele le este afectată de prețurile mari la gaze. Aceștia susțin că se gândesc serios să se apuce de alt segment de agricultură dacă prețurile vor continua să crească.

Proprietarul de sere Pieter Wijnen ar vrea să se concentreze pe cultivarea legumelor, dar de la invazia Rusiei în Ucraina în februarie, viața lui se învârte în jurul prețurilor la gaz și electricitate, mai degrabă decât în jurul ardeiului sau al castraveților, potrivit Reuters.

"O seră ca aceasta, pe timp de iarnă, trebuie să o încălzești. Când prețurile vor crește, și vor fi mult mai mari decât cele cu care suntem obișnuiți, atunci trebuie să ne schimbăm planurile".

Acesta are o unitate de 32 de hectare în provincia Limburg din sudul Olandei și oferă 11 milioane de kilograme de ardei gras pe an, dintre care mulți ajung în supermarketurile germane.

Serele au contribuit la transformarea Olandei în al doilea mare exportator agricol din lume, după Statele Unite. Cu toate acestea, industria de 8 miliarde de euro s-a dezvoltat cu ajutorul prețului mic la gaze. Situația actuală va grăbi trecerea la alte surse de energie și ar putea duce la falimentul multor companii.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: gaze lalele Olanda
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close