Criza ostaticilor din Algeria s-a încheiat. Militarii algerieni îndepărtează minele puse de răpitori

de A.M.P    |    19 Ian 2013   •   18:31
Criza ostaticilor din Algeria s-a încheiat. Militarii algerieni îndepărtează minele puse de răpitori Foto: Agerpres/AP
Trupe algeriene, care au efectuat un "asalt final" împotriva răpitorilor înarmaţi cu legături cu Al-Qaida, la un complex de exploatarea gazelor în deşert, se aflau în interiorul instalaţiei îndepărtând mine, a declarat o sursă familiară cu operaţiunea, citată de Reuters în pagina online.
   
"S-a terminat, acum. Asaltul s-a încheiat, iar militari (algerieni) se află în interiorul instalaţiei îndepărtând mine" instalate de răpitori, a declarat o sursă locală familiară cu operaţiunea pentru Reuters.
   
Potrivit agenţiei, compania de stat în domeniul gazelor Sonatrach a anunţat că militanţii, care au atacat complexul miercuri şi au luat un număr mare de ostatici, au minat instalaţia de exploatarea gazelor cu explozibili.
   
Forţele speciale algeriene au găsit, sâmbătă, 15 cadavre arse în complex, potrivit Reuters. Sursa citată a mai declarat că, în prezent, au loc eforturi de identificare a cadavrelor şi că nu este clar cum au murit aceste persoane.
   
Şaisprezece ostatici străini au fost eliberaţi sâmbătă, potrivit unei surse apropiate crizei, citată de Reuters, între care doi americani, doi germani şi un portughez.
   

Parteneri
x close