Antena 3 CNN Externe Criza refugiaţilor îngrijorează şi Bulgaria. Măsurile de ultimă oră luate de ţara vecină

Criza refugiaţilor îngrijorează şi Bulgaria. Măsurile de ultimă oră luate de ţara vecină

Criza refugiaţilor îngrijorează şi Bulgaria. Măsurile de ultimă oră luate de ţara vecină
17 Sep 2015   •   12:16

Ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, a anunțat că Bulgaria trimite mai mulți militari pentru a întări controalele de-a lungul graniței sale cu Turcia și pentru a evita un aflux de refugiați de tipul celui cu care se confruntă vecinii săi, relatează joi agenția Reuters, preluată de Agepres. 

''A intervenit o schimbare a situației în ultimele zile și este greu de prevăzut încotro se va îndrepta valul de refugiați, astfel că suntem pregătiți'', a declarat Nencev miercuri la radioul public BNR.

Cincizeci de militari au fost trimiși la graniță și alți 160 ar putea fi desfășurați până la sfârșitul zilei de joi. Armata bulgară ar putea trimite până la 1.000 de militari pentru a ajuta poliția de frontieră dacă va fi nevoie, a mai spus ministrul bulgar al apărării.

Bulgaria, țară membră a Uniunii Europene, dar care nu face parte din spațiul Schengen, a luat măsurile respective după ce sute de refugiați, în majoritate sirieni, și-au petrecut noaptea trecută sub cerul liber în apropiere de granița Turciei cu Grecia, foarte aproape de frontiera Turciei cu Bulgaria.

Aproximativ 660 de imigranți au încercat să treacă frontiera Turciei cu Bulgaria în ultimele 25 de ore, dar ei s-au întors de bunăvoie după ce-au văzut că granița este bine păzită, a declarat presei Gheorghi Kostov, un responsabil din cadrul Ministerului de Interne bulgar.

Bulgaria are o frontieră terestră de 259 de kilometri cu Turcia, din care 30 de kilometri sunt protejați de un gard de sârmă ghimpată care ar urma să fie extins.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close