Antena 3 Externe Criza politică din Spania se adâncește. Premierul în exercițiu a pierdut votul de încredere al Parlamentului

Criza politică din Spania se adâncește. Premierul în exercițiu a pierdut votul de încredere al Parlamentului

de G.S.    |    27 Oct 2016   •   22:57
Criza politică din Spania se adâncește. Premierul în exercițiu a pierdut votul de încredere al Parlamentului
Sursa foto: Foto: Facebook / Mariano Rajoy Brey

Premierul spaniol în exerciţiu, conservatorul Mariano Rajoy, a pierdut joi votul de încredere al parlamentului, însă este de aşteptat să câştige al doilea vot organizat sâmbătă, deschizând astfel calea formării unui guvern conservator minoritar după 10 luni de blocaj politic în Spania, relatează Reuters.

Rajoy, din Partidul Popular (PP), a obţinut sprijinul a 170 de parlamentari din totalul de 350, cu şase voturi mai puţine pentru a putea obţine majoritatea necesară.

Socialiştii (PSOE), al doilea partid ca mărime din ţară, au votat joi împotriva lui Rajoy.

Cu toate acestea, ei au fost de acord la sfârşitul săptămânii trecute să se abţină la votul de încredere de sâmbătă din parlament când Mariano Raj are nevoie să obţină mai multe voturi pentru decât împotrivă pentru a-şi asigura un al doilea mandat în fruntea guvernului, ceea ce este de aşteptat să se întâmple.

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close