Antena 3 CNN Externe Croaţia, destinaţie nesigură: Un turist a fost atacat de un rechin în Marea Adriatică

Croaţia, destinaţie nesigură: Un turist a fost atacat de un rechin în Marea Adriatică

Croaţia, destinaţie nesigură: Un turist a fost atacat de un rechin în Marea Adriatică
09 Oct 2008   •   11:01

Croaţia trece pe lista neagră a destinaţiilor turistice după ce un tânăr de origine slovenă a fost atacat de un rechin la numai zece metri de ţărmul croat al mării Adriatice. Tânărul a supravieţuit, având răni grave la picior. Statisticile susşineau că numărul rechinilor din Marea Mediterană este în scădere. Cu toate acestea, un bărbatul de origine slovenă, Damjan Pecek, a fost atacat la numai zece metri de ţărmul croat, informează "Croatian Times". Acesta a povestit cum rechinul, care avea aproximativ cinci metri, l-a muşcat de picior. Nu s-a dat bătut şi a încercat să se apere lovind cu toată puterea rechinul. În cele din urmă, rechinul i-a dat drumul, iar prietenii acestuia i-au sărit în ajutor.

Televiziunea din Croaţia a furnizat mai multe informaţii despre acest caz. Se pare ca doctorii au găsit doi dinţi ai rechinului în rana de pe piciorul bărbatului atacat. Tânărul a fost transportat de urgenţă cu elicoperul la spitalul Split. Doctorii aud declarat că bărbatul a pierdut mult sânge, dar că starea lui este stabilă.
Autorităţile din Croaţia sunt îngrijorate că ţara lor ar putea pierde din turiştii amatori de sporturi nautice, pentru că apele Mării Adriatice se dovedesc nesigure.

Pe lista destinaţiilor periculoase, românii au adăugat şi Egiptul, unde, în luna septembrie, 11 turişti şi cei 8 însoţitori egipteni ai acestora au fost răpiţi în zona Peşterii Înotătorilor. Cei 18 au fost sechestraţi de o bandă de hoţi şi eliberaţi după îndelungi negocieri cu răpitorii.
Sursă foto: www.mysterytopia.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: marea mediterana
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close