Antena 3 CNN Externe Croaţia vrea ca negocierile de aderare la UE să se finalizeze până la sfârşitul lui 2009

Croaţia vrea ca negocierile de aderare la UE să se finalizeze până la sfârşitul lui 2009

Croaţia vrea ca negocierile de aderare la UE să se finalizeze până la sfârşitul lui 2009
Sursa foto: croatia
18 Feb 2009   •   17:55

Autorităţile croate doresc ca negocierile de aderare a ţării lor la Uniunea Europeană să se încheie până la finalul anului 2009, anunţă AFP. Aflat la Ankara, premierul croat Ivo Sanader, a cerut Sloveniei să renunţe la vetoul său.
"Suntem mândri că am îndeplinit toate condiţiile care ne-au fost cerute pentru a adera la blocul european?, a declarat Sanader în cadrul unei întrevederi cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan."Comisia Europeană a arătat că negocierile urmează să se încheie până la sfârşitul lui 2009 şi afirm de asemenea că ar trebui să fie şi cazul", a mai spus el.
Slovenia s-a opus în decembrie, prin dreptul de veto, la 9 din cele 35 de capitole din documentul de aderare a Croaţiei la Uniunea Europeană, motivul fiind constituit de un diferend între cele două ţări care are ca obiect o porţiune de teritoriu şi de mare. Cu privire la această situaţie, premierul croat a arătat că, aşa cum Sloveniei i s-a permis aderarea la UE în condiţiile în care avea un diferend nesoluţionat cu ţara sa, şi Croaţia ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament.
Sanader şi omologul său sloven Borut Pahor se vor întâlni în această lună pentru a purta discuţii pe această temă. Iniţial, premierul croat propusese ca acest caz să fie adus în atenţia Curţii de Justiţie de la Haga.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Croatia
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close