Antena 3 CNN Externe Un crocodil de peste 5 metri, eliberat de localnici după ce a trăit șase ani înfășurat într-un cauciuc

Un crocodil de peste 5 metri, eliberat de localnici după ce a trăit șase ani înfășurat într-un cauciuc

Un crocodil sălbatic din Indonezia, care era înfășurat într-o anvelopă de aproximativ șase ani, a fost salvat. Zeci de oameni au participat la operațiunea riscantă.

Un crocodil de peste 5 metri, eliberat de localnici după ce a trăit șase ani înfășurat într-un cauciuc
Sursa foto: The Guardian
de Cerasela Stafie    |    08 Feb 2022   •   18:52

Angajații serviciilor de protecție a animalelor sălbatice din Indonezia s-au străduit încă din 2016 să atragă animalul, pentru a-l putea elibera. Cel care a reușit să ademenească reptila lungă de 5,2 metri a fost un localnic.

Omul a ademenit animalul cu carne de pui și l-a imobilizat cu frânghii. Tânărul de 34 de ani a povestit că toată operațiunea s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni, timp în care fie crocodilul nu a vrut să se apropie de momeala întinsă, fie sforile pe care le folosea au cedat.

Zeci de alți localnici s-au alăturat operațiunii de salvare. Au târât uriașa reptilă la mal și i-au tăiat cauciucul prins în jurul gâtului.

”Am vrut doar să ajut, urăsc să văd animale captive și suferind”, a spus Tili. Primele două încercări de a salva animalul au eșuat, deoarece frânghiile nu erau suficient de puternice pentru a face față greutății sale, a povestit el. În cele din urmă, a apelat la frânghiile de nailon folosite pentru remorcherul bărcilor.

”Eram deja epuizat (n.r.- după ce l-am scos din apă), așa că i-am lăsat pe cei care au sărit în ajutor să termine salvarea. Crocodilul era incredibil de greu, toți transpirau și oboseau foarte tare,” a spus bărbatul, potrivit The Guardian.

Animalul a fost eliberat înapoi în apă după salvare, în uralele localnicilor. Ecologiștii cred că cineva ar fi pus în mod deliberat cauciucul în jurul gâtului crocodilului, într-o încercare eșuată de a-l prinde și păstra ca animal de companie.

Autoritățile susțineau că au echipamentul adecvat salvarea animalului aflat într-un râu care găzduiește alți peste 30 de crocodili.

”Ieri a fost o zi istorică pentru noi, suntem recunoscători că animalul a fost în sfârșit salvat și apreciem localnicii care s-au arătat îngrijorați pentru fauna sălbatică”, a declarat Hasmuni Hasmar, șeful agenției locale de conservare.

Reptila a apărut și în presă la începutul anului 2020, când guvernul local a promis o recompensă oricui o prinde și o scapă de anvelopă. Ulterior, concursul a fost anulat din cauza temerilor că ar putea pune în pericol siguranța animalului.

Însă agenția locală de conservare a mediului a spus că Tili va primi un premiu, după ce planul său îndrăzneț a dat roade. „Îl vom premia pe Tili pentru efortul său de a salva fauna sălbatică”, a spus Hasmar.

×
Subiecte în articol: crocodil indonezia cauciuc localnici salvare
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close