Antena 3 CNN Externe Cu ce se îmbată tinerii americani? Imaginaţia lor a depăşit-o cu mult pe cea a românilor

Cu ce se îmbată tinerii americani? Imaginaţia lor a depăşit-o cu mult pe cea a românilor

Cu ce se îmbată tinerii americani? Imaginaţia lor a depăşit-o cu mult pe cea a românilor
Sursa foto: foto: mediabuzz.monster.com
26 Apr 2012   •   21:28

Revoltaţi că nu au voie să consume alcool înainte de 21 de ani, tinerii din Statele Unite s-au orientat spre dezinfectantul de mâini. În ultimele luni, acesta e devenit o armă periculoasă . AdolescenţiI îl beau pentru a simţi aceleaşi efecte ca la alcool . Din ce în ce mai mulţi ajung pe patul de spital după ce consumă gelul respectiv, spre disperarea părinţilor şi a doctorilor.

În ultimele luni, în Statele Unite a crescut îngrijorător numărul tinerilor care beau dezinfectant de mâini. Adolescenţii s-au orientat spre acest produs pentru că este mult mai ieftin decât alcoolul, se găseşte pe rafturile oricărui magazin şi, cel mai important, nu le este interzis.

Este ca o băutură alcoolică de 120 de grade, este ca efectul a mai multe shot-uri de băutură. Aşa că o persoană nu trebuie decât să ia o gură pentru a obţine efectele alcoolului.

Tinerii nu se mulţumesc doar să bea gelul dezinfectant. Ei caută pe internet reţete pentru a obţine alcool pur din acesta, fără să se gândească la urmări.

Efectele variază, de la diaree la orbire şi probleme de vedere, de memorie şi bineînţeles, şi organele interne pot fi afectate. Unele din aceste efecte sunt ireversibile.

Este o nebunie. Nu am auzit niciodată de cineva care să fi făcut asta, dar este foarte trist.

Autorităţile americane îi sfătuiesc pe părinţi să fie mai atenţi la copiii lor, pentru a se asigura că nu vor deveni victimele acestei noi tendinţe periculoase.

Din 2010, în Statele Unite s-au înregistrat aproape 3.000 de cazuri de tineri care s-au îmbătat după ce au consumat gel dezinfectant.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close