Antena 3 CNN Externe "Cu siguranţă, este o dezonoare pentru noul Papă". India trimite un reprezentant acuzat de viol la slujba de întronizare a noului Suveran Pontif

"Cu siguranţă, este o dezonoare pentru noul Papă". India trimite un reprezentant acuzat de viol la slujba de întronizare a noului Suveran Pontif

"Cu siguranţă, este o dezonoare pentru noul Papă". India trimite un reprezentant acuzat de viol la slujba de întronizare a noului Suveran Pontif
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    18 Mar 2013   •   17:18

Decizia Indiei de a trimite la mesa de întronizare a Papei Francisc un oficial politic acuzat că a participat la un viol colectiv asupra unei adolescente a fost aspru criticată de către familia presupusei victime şi de către opoziţie, potrivit AFP.
   
P. J. Kurien, vicepreşedintele Camerei superioare a Parlamentului, va conduce delegaţia indiană la mesa de întronizare a Papei Francisc, în pofida unor interogări că ar fi participat, în 1996, la un viol colectiv comis asupra unei adolescente în vârstă de 16 ani.
   
Victima, de confesiune catolică, l-a acuzat pe Kurien că ar fi fost unul dintre cei 42 de bărbaţi care au violat-o, după ce a fost răpită şi ţinută prizonieră timp de 40 de zile la Kerala, în sudul Indiei.
   
Kurien, în vârstă de 72 de ani, a fost achitat de viol în 2005, dar tânăra a solicitat din nou o anchetă, după ce o studentă a fost violată într-un autobuz, la New Delhi, în decembrie anul trecut.
   
Un tribunal a respins cererea sa, însă demersul său a deranjat Partidul Congresului, aflat în fruntea coaliţiei guvernamentale, care, după comiterea violului din decembrie, a promis să înăsprească legislaţia în materie de crime sexuale.
       
Catolicii din Kerala reprezintă 19% din populaţia locală, potrivit recensamântului din 2001. Luna trecută, sute de manifestanţi au campat în faţa Parlamentului local timp de mai multe zile pentru a încerca să-l oblige pe Kurien să demisioneze din funcţia de parlamentar.

Papa Francisc a fost ovaţionat de 150.000 de persoane venite la prima sa rugăciune Angelus

   
Fostul şef al Guvernului din Kerala, V. S. Achuthanandan, a apreciat că parlamentarul s-a folosit de "influenţa politică" pentru a scăpa de urmăriri.
   
"Trimisul Partidului Congresului îşi va cere iertare probabil de la noul Papă", a ironizat Achuthanandan, membru al Partidului Comunist.

Citeşte şi:

Traian Băsescu va participa la întronizarea Papei Francisc

×
Subiecte în articol: india
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close