Cu trei luni înainte de alegerile legislative, Angela Merkel face promisiuni de miliarde de euro

de S.T.    |    24 Iun 2013   •   11:19
Cu trei luni înainte de alegerile legislative, Angela Merkel face promisiuni de miliarde de euro Foto: INTACT Images/EPA

Cu trei luni înainte de alegerile legislative din Germania, cancelarul Angela Merkel a făcut duminică promisiuni de campanie în valoare de miliarde de euro, dând asigurări în acelaşi timp că va menţine rigurozitatea bugetară, transmite Agerpres, citând AFP.

Într-un document de aproximativ 130 de pagini intitulat "Împreună pentru succesul Germaniei", Uniunea Creştin-Democrată şi partenerul său politic din Bavaria CSU promit, în cazul unei victorii în scrutinul de la 22 septembrie, în special o majorare a alocaţiilor familiale şi creşterea ajutoarelor pentru mamele care îşi cresc copiii.

Angela Merkel şi-a luat angajamentul să nu majoreze impozitele şi a dat asigurări că programul electoral în cauză nu conţine "nicio sarcină fiscală suplimentară, nici pentru cetăţeni şi cetăţene, nici pentru mediul economic".

"Credem că (...) motivând sectorul IMM-urilor, motivând familiile, şansele de a asista la o creştere a veniturilor bugetare sunt mult mai mari decât dacă am ajunge la lipsă de motivaţie prin majorarea impozitelor", a dat ea asigurări.

"Proiectul îl reprezintă însă (...) finanţele solide, stoparea deficitului bugetar, rambursarea datoriilor şi investiţii pentru viitor", a ţinut să sublinieze cancelarul federal într-o conferinţă de presă.

CDU nu a avansat o cifră pentru promisiunile sale electorale, dar potrivit presei acestea se ridică la aproximativ 28 de miliarde de euro, fapt ce i-a atras nemulţumirea aliatul liberal FDP cu care ea intenţionează să guverneze în continuare.

Angela Merkel a mai pledat pentru introducerea salariului minim pe ramură, în timp ce Germania nu dispune de salariu minim generalizat. Ea a recunoscut însă că este vorba despre un obiectiv foarte ambiţios.

Cancelarul german a reamintit că, în momentul în care a ajuns la putere în noiembrie 2005, cinci milioane de persoane erau în şomaj. 'În prezent, avem mai puţin de trei milioane de şomeri', a spus şefa guvernului de la Berlin.

Parteneri
x close