Antena 3 CNN Externe Cuba a realizat un medicament minune împotriva cancerului

Cuba a realizat un medicament minune împotriva cancerului

Cuba a realizat un medicament minune împotriva cancerului
de G.C.P    |    12 Iul 2012   •   12:31

Medicamentul cubanez Vidatox, se diferenţiază de alte produse similare, fabricate în alte ţări, prin faptul că este capabil să treacă "bariera de sânge" din creier şi ajunge la nucleul celulelor maligne.

Vidatox este un medicament homeopatic lansat în 2011 şi care a îmbunătăţit viaţa a peste 65.000 de mii de pacienţi cu afecţiuni oncologice.

Leacul cubanez este produs din veninul scorpionului albastru. Iniţial, medicamentul avea efecte analgezice şi anti-inflamatorii, conform lui Antonio Fraga, directorul laboratorului Labiofam, cel care deţine licenţa Vidatox.
"Peste 65.000 de pacienţi din Cuba şi din străinătate şi-au îmbunătăţit starea de sănătate cu ajutorul medicamentului făcut din toxina scorpionului albastru (Rhopalurus junceus). Calitatea vieţii bolnavilor s-a îmbunătăţit simţitor, iar speranţa de viaţă a crescut surprinzător, după ce au recurs la acest tratament", a declarat Fraga, pentru un ziar cubanez. El a explicat că până acum, nici un citostatic nu a reuşit să penetreze până la nucleul celulelor afectate malign.
Directorul de Cercetare şi Dezvoltare al Labiofam, Isabel Gonzalez, a precizat că "în prezent se lucrează la înregistrarea medicamentului în 81 de ţări şi se aşteaptă autorizarea care va permite folosirea lui în cazurile bolnavilor de cancer.

Labiofam, face parte din Polul Ştiinţific de la Havana, care reuneşte mai multe instituţii responsabile pentru realizarea şi vânzarea a 141 de produse, vaccinuri şi medicamente, în valoare de peste 400 de miloane de dolari anual. Este a doua sursă de venit a Cubei din export, după comercializarea nichelului.

×
Subiecte în articol: Cuba

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close