Antena 3 CNN Externe Cuba efectuează ample manevre militare pentru respingerea unui eventual atac al SUA

Cuba efectuează ample manevre militare pentru respingerea unui eventual atac al SUA

Cuba efectuează ample manevre militare pentru respingerea unui eventual atac al SUA
Sursa foto: Cuba
27 Noi 2009   •   12:10

Armata cubaneză a început joi ample manevre militare pe tema apărării insulei împotriva unui eventual atac al Statelor Unite. Exerciţiul intitulat "Bastion 2009" este primul de acest gen din ultimii cinci ani. Potrivit presei cubaneze, guvernul preşedintelui Raul Castro, care este el însuşi general cu patru stele, ar putea mobiliza pentru manevre patru milioane din cei 11 milioane de locuitori ai ţării.

"Agresiunea militară rămâne o posibilitate în planurile imperiului american", a scris, cu acest prilej, agenţia naţională cubaneză de presă. în ciuda îmbunătăţirii relaţiilor dintre cele două ţări din ultima perioadă şi a asigurărilor date de preşedintele Barack Obama că Statele Unite nu are intenţia de a invada insula.

La ediţia de seară a ştirilor, preşedintele Raul Castro a fost prezentat îndemnând poporul cubanez să lupte până când inamicul va fi învins. ?Obiectivul este să nu ne supunem niciodată, să nu oprim lupta?, a spus Castro, în cadrul unei întâlniri cu liderii militari. Preşedintele spune că ţara sa este deschisă oportunităţii unei relaţii ami bune cu Statele Unite, dar nu va face concesii unilaterale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cuba manevre militare
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close