Antena 3 CNN Externe Cuba. Prizonierii unei închisori au folosit camere ascunse pentru a arăta lumii condiţiile inumane în care trăiesc

Cuba. Prizonierii unei închisori au folosit camere ascunse pentru a arăta lumii condiţiile inumane în care trăiesc

Cuba. Prizonierii unei închisori au folosit camere ascunse pentru a arăta lumii condiţiile inumane în care trăiesc
Sursa foto: Foto: businessinsider.com
18 Mar 2012   •   20:43

Prizonierii unei închisori cubaneze au făcut câteva filmuleţe cu camera ascunsă pentru a arăta lumii întregi condiţiile inumane în care trăiesc. Ei speră că astfel, vor forţa guvernul să facă o schimbare în bine.

Chiar dacă pe termen lung e posibil ca acest lucru să se întâmple, mulţi dintre cei care apar în filmare vor fi nevoiţi să suporte consecinţele gestului lor.

Ţevi de canalizare sparte, chiuvete înfundate şi pereţi înnegriţi de mizerie. Acestea sunt condiţiile în care prizonierii din Cuba sunt nevoiţi să trăiască.

Unii deţinuţi sunt ţinta furiei gardienilor.

Prizonierii care au apărut în filmuleţe riscă să fie bătuţi şi plasaţi în condiţii şi mai rele, însă asta deja nu-i mai sperie.

Imaginile, care au fost filmate de deţinuţi la sfârşitul lunii ianuarie, cu camere ascunse, au şocat comunitatea internaţională. Crucea Roşie a cerut să i se permită accesul în închisorile din Cuba, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

×
Subiecte în articol: Cuba inchisoare video Crucea Rosie
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close