Antena 3 CNN Externe Cuba pune la dispoziţia cercetătorilor americani peste 2.000 de documente despre Hemingway

Cuba pune la dispoziţia cercetătorilor americani peste 2.000 de documente despre Hemingway

Cuba pune la dispoziţia cercetătorilor americani peste 2.000 de documente despre Hemingway
de M.T.    |    19 Feb 2014   •   12:24

Cuba va pune la dispoziţia dispoziţia profesorilor universitari din Statele Unite peste 2.000 de documente despre romancierul american Ernest Hemingway, potrivit unei reviste culturale cubaneze, informează AFP, citată de Mediafax.

Printre acestea se numără şi telegrama care îl anunţa pe Hemingway că a câştigat premiul Nobel pentru literatură.

Documentele au fost păstrate la muzeul Finca Vigia din Havana, fosta reşedinţă a lui Hemingway, iar de acum înainte vor fi disponibile cercetătorilor americani, după ce au fost digitalizate şi transferate la muzeul John F. Kennedy, a anunţat revista Cuba Contemporanea.

„Toate aceste materiale reflectă viaţa de zi cu zi a lui Hemingway în Cuba şi oferă o viziune foarte personală asupra vieţii sale”, a declarat Susan Wrynn, curatoarea bibliotecii Kennedy.

Telegrama doctorului Anders Osterling de la Academia suedeză în care îl anunţa pe Hemingway că a câştigat premiul Nobel în 1954 şi mesajele de felicitare de la Carl Sandburg, Spencer Tracy, Veronica Cooper, soţia lui Gary Cooper, şi John Huston se numără printre documentele la care cercetătorii americani vor avea acces.

Ernest Hemingway a trăit în Cuba din 1939 până în 1960, iar vila în care a locuit, Finca Vigia, este vizitată în fiecare an de câteva mii de turişti.

×
Subiecte în articol: documente Cuba Havana muzeu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close