Antena 3 CNN Externe Cuba este prima țară care vaccinează copiii mici împotriva COVID-19. Vaccinul nu este recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății

Cuba este prima țară care vaccinează copiii mici împotriva COVID-19. Vaccinul nu este recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății

Luni, Cuba a devenit prima țară din lume care vaccinează copiii peste 2 ani anti COVID-19. Se folosesc vaccinuri produse în această țară, care nu sunt recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății (WHO).

Cuba este prima țară care vaccinează copiii mici împotriva COVID-19. Vaccinul nu este recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    07 Sep 2021   •   15:15

Cea mai mare insulă a Caraibelor, cu o populație de 11.2 milioane de locuitori, intenționează să vaccineze toți copiii înainte să redeschidă școlile. 

Acestea au fost închise începând cu martie 2020.

Noul an școlar a început luni, dar doar de acasă, folosind programele de televiziune, deoarece cele mai multe locuințe din Cuba nu au acces la internet.

După ce au încheiat testele clinice la vaccinurile Abdala și Soberana, Cuba a început campania de inoculare a copiilor vineri, începând cu cei de peste 12 ani.

Luni, Chile a aprobat folosirea vaccinului chinez Sinovac pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani.

Vaccinurile cubanezde, nu au fost aprobate de forumurile internaționale.

Ele se bazează pe o tehnologie a proteinelor recombinante, folosită și la vaccinul Novavax al SUA, care așteaptă aprobarea WHO.

Spre deosebire de alte tipuri de săruri, vaccinurile recombinante nu au nevoie de temperaturi scăzute pentru depozitare.

Majoritatea școlilor din Cuba au fost închise din martie 2020, s-au redeschis pentru câteva săptămâni, la sfârșitul anului trecut, pentru a se închide iar, în ianuarie. 

În ultimele luni, insula caraibelor a avut parte de o explozie de infectări cu COVID-19, ce au fost aproape de a trimite sistemul medical în colaps.

De la începutul pandemiei, Cuba a înregistrat 5.700 de morți, iar aproape jumătate din această cifră au fost luna trecută, potrivit The Daily Mail.

 

×
Subiecte în articol: Cuba vaccin vaccinare copii COVID-19 coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close