Antena 3 CNN Externe Cui i-a trimis teroristul din Lyon selfie-ul cu capul şefului său

Cui i-a trimis teroristul din Lyon selfie-ul cu capul şefului său

Cui i-a trimis teroristul din Lyon selfie-ul cu capul şefului său
29 Iun 2015   •   14:09

Ministerul Securităţii Publice a confirmat că Ottawa colaborează cu anchetatorii francezi pentru găsirea destinatarului selfie-ului trimis de către bărbatul acuzat că a comis un atentat şi şi-a decapitat patronul vineri, la Saint-Quentin-Fallavier, lângă Lyon, relatează postul Radio Canada online.

Ministerul nu a făcut nicio precizare cu privire la tipul asistenţă oferită. Însă ministrul Steven Blaney a comentat duminică dimineaţa pe marginea acestui dosar. "Ceea ce este important pentru noi, pe plan politic, este să ne demonstrăm voinţa de a sprijini Franţa", declara el. "Avem o excelentă colaborare la nivel politic, la nivel operaţional, la nivelul forţelor de securitate, iar în momente ca acesta sunt întreprinse eforturi sporite", dădea el asigurări.

Suspectul, Yassin Salhi, şi-a făcut un selfie cu capul victimei şi a trimis imaginea, prin aplicaţia WhatsApp, unui număr de telefon canadian.
Însă ar putea fi vorba doar despre un număr de releu, deoarece anchetatorii au putut să stabilească faptul că destinatarul se afla în zonele de ronflict irakiano-siriene, potrivit unei surse apropiate dosarului.

Bărbatul respectiv, al cărui prenume este Sébastien-Youn?s, ar fi de origine franceză. El ar fi plecat în Siria în noiembrie 2014, către sectorul Rakka unde, potrivit unor surse apropiate dosarului, ar lupta în rândul grupării armate Statul Islamic (SI).

Între timp, Yassin Salha, încarcerat în apropiere de Paris, a recunoscut duminică faptul că l-a asasinat pe patronul său Hervé Cornara. El le-a spus detectivilor că l-a ucis pe Herve Cornara într-o parcare, înainte de a ajunge la uzina din Saint Quentin-Fallavier, la 30 de kilometri sud de Lyon, unde a încercat să declanşeze o explozie vineri.

Yassin Salhi, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat vineri dimineaţă la uzina Air Products, deţinută de o companie americană, după ce a provocat o explozie intrând cu maşina într-o zonă în care se aflau lichide inflamabile, potrivit procurorilor. Şeful său, patronul unei firme de livrări, a fost găsit decapitat la locul atacului, alături de steaguri cu inscripţii în limba arabă.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close