Antena 3 CNN Externe Culisele încoronării lui Charles al III-lea. Antena 3 CNN transmite sâmbătă întreaga ceremonie de la Londra

Culisele încoronării lui Charles al III-lea. Antena 3 CNN transmite sâmbătă întreaga ceremonie de la Londra

Zi istorică sâmbătă, la Londra. Cu doar câteva zile înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea sunt schimbări importante de această dată la acest eveniment, față de 1953, de pildă, când a fost încoronată regina Elisabeta a II-a.

Culisele încoronării lui Charles al III-lea. Antena 3 CNN transmite sâmbătă întreaga ceremonie de la Londra
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    04 Mai 2023   •   10:37

Spectacolul Încoronării este sâmbătă toată ziua la Antena 3 CNN.

Maria Coman, din studioul de la Londra al Antenei 3 CNN, dar şi echipele de la "În Faţa naţiunii", "News Hourt with CNN" și "Decisiv" vă vor conecta, începând cu ora 10:00 dimineaţa, la o zi care deja are locul ei în istorie.

De data aceasta, istoria o veţi vedea și analiza în timp real într-un maraton al imaginilor, ştirilor şi analizelor fără precedent până acum în mass-media.

Încoronarea regelui Charles al III-lea e o ceremonie care aduce în prezent tradiții vechi de peste 1.000 de ani.

Citește și: Cea mai cumpărată jucărie din Marea Britanie înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea. Turiștii și fanii au luat cu asalt magazinele

Prima Încoronare cu acest ceremonial a avut loc în anul 1066, dar în informațiile apărute pe site-ul familiei regale britanice, regele a menționat că ceremonia va fi orientată spre prezent, spre viitor, dar rămânând ancorată în tradiții.

Ceremonia va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury, așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalți suverani. Vorbim despre două procesiuni, cea regelui spre catedrală și apoi cea de întoarcere a Încoronării.

Vor fi mai scurte spre deosebire de cele ale mamei sale, la fel și slujba propriu-zisă. Dacă la Regina Elisabeta a II-a ceremonia a durat undeva în jur de 3 ore, se spune că aceasta va dura mai puțin, în jur de 2 ore.

Se spune că se așteaptă 2000 de invitați și un alt element important este criteriul care stă la baza invitării participanților. Dacă în timpul Reginei Elisabeta a II-a vorbeam despre aristocrație, astăzi vorbim despre meritocrație. Se așteaptă să fie mulți reprezentanți ai asociațiilor pe care regele le-a patronat atunci când era principe de Wales, persoane care s-au remarcat în viața din Marea Britanie.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close