Antena 3 CNN Externe Cum a ajuns ocupaţia de gunoier cea mai râvnită de la New York

Cum a ajuns ocupaţia de gunoier cea mai râvnită de la New York

Cum a ajuns ocupaţia de gunoier cea mai râvnită de la New York
Sursa foto: Foto: bloombiz.ro
de M.Z.    |    12 Noi 2014   •   18:20

Ocupaţia de gunoier a ajuns una extrem de râvnită la New York, după ce o persoană care practică această meserie în cel mai mare oraş din Statele Unite a ajuns să câştige, anual, 70.000 de dolari, scrie miercuri publicaţia 7sur7.be, potrivit Agerpres.

Totuşi, cine vrea să fie gunoier la New York trebuie să se înarmeze cu multă răbdare şi să aştepte circa opt ani, după ce s-a înscris pe lista de aşteptare.

Numai în acest an pentru un astfel de loc de muncă s-au înscris 94.000 de persoane - potrivit cifrelor publicate de Departamentul pentru Curăţenie din New York City (DSNY) -, în timp ce doar 500 de locuri sunt disponibile anual.

Ocupaţia de gunoier este atât de căutată fiindcă salariul este atractiv: un începător primeşte circa 34.000 de dolari pe an şi, după cinci ani, poate câştiga 70.000 de dolari, aşa că, în pofida frigului, a ploii, a programului dificil şi a unor perioade cu 12 ore de lucru pe zi, foarte mulţi consideră că merită.

"Tot ce trebuie să aibă cineva care doreşte să fie gunoier, în afară de muşchi şi sănătate, este permis de conducere pentru camion", spune Belinda Mager de la DSNY.

Salariile mari sunt pe deplin justificate. "Gunoierii ţin oraşul în viaţă. Dacă nu şi-ar face treaba, oraşul ar fi într-o stare deplorabilă. Nu uitaţi că stau afară şi iarna, când stratul de zăpadă este gros. Nu degeaba gunoierii sunt consideraţi eroi la New York", adaugă ea.

Joseph Lernan este exemplul perfect în acest sens. El a început să lucreze ca gunoier anul trecut, după ce a aşteptat opt ani. "Trebuie să ai răbdare mulţi ani, dar apoi faci cea mai frumoasă meserie din oraş. Când străluceşte soarele, nu îmi pot imagina loc de muncă mai frumos", spune bărbatul de 30 de ani care se trezeşte zilnic la ora patru.

×
Subiecte în articol: New York
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close