Antena 3 CNN Externe Cum a ajuns un restaurant românesc din Brooklyn în paginile New York Times

Cum a ajuns un restaurant românesc din Brooklyn în paginile New York Times

Cum a ajuns un restaurant românesc din Brooklyn în paginile New York Times
Sursa foto: Foto: brooklynexposed.com
27 Oct 2013   •   17:22
Restaurantul "Moldova", din cartierul newyorkez Brooklyn, este primul local cu specific românesc din New York şi a fost deschis de Radu Panfil, un basarabean care a emigrat în Statele Unite în 2005, informează site-ul nytimes.com, conform Mediafax.
Meniul restaurantului "Moldova", deschis în iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, peşte proaspăt şi afumat, carne la grătar şi sarmale. Din meniu nu lipseşte mămăliga, sevită ca garnitură la cârnaţi de casă sau cu mâncare de mazăre şi cu ceapă, după cum notează site-ul publicaţiei The New York Times.
Radu Panfil, proprietarul în vârstă de 35 de ani al restaurantului, a emigrat din Chişinău în Statele Unite în 2005. La început, a fost chelner în mai multe restaurante din New York, apoi manager, înfiinţând restaurantul din dorinţa de a crea un loc special de întâlnire pentru compatrioţii din New York, dar şi pentru amatorii de mâncare bună.
"Încă de la început, am hotărât că restaurantul avea să fie un loc de întâlnire pentru oamenii din ţara noastră, unde să se simtă ca acasă, unde să nu uite obiceiurile şi tradiţiile din ţara noastră - şi nici mirosul de mămăligă aburindă", a declarat Radu Panfil pentru The New York Times.
Şi cum ideea unui restaurant cu specific românesc s-a bucurat de succes, Radu Panfil a deschis un alt restaurant asemănător în Philadelphia, în luna august a anului trecut, iar planurile de extindere continuă, precizează publicaţia.
 

×
Subiecte în articol: New York Times restaurant mancare mancare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close