Antena 3 CNN Externe Cum a fost condus de fapt războiul din Afganistan. Un fost oficial face declaraţii uimitoare

Cum a fost condus de fapt războiul din Afganistan. Un fost oficial face declaraţii uimitoare

Cum a fost condus de fapt războiul din Afganistan. Un fost oficial face declaraţii uimitoare
de O.P.    |    08 Ian 2014   •   09:25

Fostul secretar american al Apărării Robert Gates critică vehement modul în care a fost condus războiul din Afganistan de către administraţia lui Barack Obama în memoriile sale, afirmând că preşedintele însuşi nu mai credea în propria politică.

În memoriile sale intitulate "Duty: Memoirs of a Secretary at War", care vor apărea la 14 ianuarie şi din care New York Times şi Washington Post au publicat extrase marţi, fostul şef al Pentagonului (2006-2011) în timpul preşedinţilor George W. Bush şi Barack Obama este foarte acid.

El descrie în special o reuniune din martie 2011 în cursul căreia preşedintele democrat pare să nu mai creadă în strategia pe care o decisese cu 18 luni înainte, trimiţând 30.000 de militari suplimentari şi îşi exprimă dubiile cu privire la capacităţile generalului David Petraeus, comandantul forţelor din Afganistan.

"Eram acolo, mi-am spus: preşedintele nu mare are încredere în comandantul său (militar), nu îl poate suporta pe (preşedintele afgan Hamid) Karzai, nu crede în propria strategie şi nu consideră acest război ca fiind al său. Pentru el este vorba doar despre a se retrage", scrie Gates, un republican care a acceptat să rămână la conducerea Pentagonului în timpul administraţiei lui Barack Obama.

 

×
Subiecte în articol: robert gates Barack Obama
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close