Antena 3 CNN Externe Cum a rămas fără avere cea mai bogată femeie din Europa

Cum a rămas fără avere cea mai bogată femeie din Europa

Cum a rămas fără avere cea mai bogată femeie din Europa
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
18 Oct 2011   •   10:27
Moştenitoarea imperiului L'Oreal nu mai are dreptul de a-şi gestiona averea, în urma unei decizii a judecătorilor francezi. Liliane Bettencourt, în vârstă de 88 de ani, suferă de o formă de "demenţă mixtă" şi prezintă simptome ale bolii Alzheimer”. Considerată cea mai bogată femeie din Europa, Bettencourt are o avere estimată la 16 miliarde de euro, informează BBC News.

Decizia judecătorilor s-a bazat pe un raport medical solicitat chiar de fiica miliardarei care, începând de acum, va gestiona averea mamei sale, precum şi cele 30 de procente din acţiunile care dau drept de vot în consiliul de administraţie al companiei L`Oreal.

Avocatul lui Liliane Bettencourt a clasificat decizia judecătorilor drept una”dezamăgitoare” şi „discutabilă”.

Într-un interviu acordat în timpul procesului, Bettencourt a ameninţat că va pleaca din Franţa dacă judecătorii vor hotârî să o plaseze sub autoritatea fiicei sale Francoise. „Fiica mea mă va sufoca, dacă se va ocupa de mine”, spunea miliardara.

Cearta dintre miliardară şi fiica ei a atins apogeul anul trecut, când Bettencourt şi-a dat fiica în judecată pentru „hărţuire psihică”. În plus, moştenitoarea imperiului L`Oreal şi-a atacat de nenumărarate ori fiica în presă, spunând că este „singuratică” şi „plictisitoare”.

În urmă cu un an, Liliane Bettencourt a fost protagonista unui scandal politico-financiar, în care a fost implicat şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy.


 

×
Subiecte în articol: avere proces Nicolas Sarkozy fiica
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close